Aios

Los je graag complexe medische vraagstukken op en zoek je dynamiek in je werk? En hou je van het regisseren van multidisciplinaire zorg? Word dan specialist ouderengeneeskunde!

Aios worden

Als specialist ouderengeneeskunde kijk je naar de patiënt in zijn totaliteit. Meestal zijn dat kwetsbare ouderen met dementie of complexe chronische aandoeningen, maar soms ook jongere patiënten of zelfstandig wonende ouderen.
Je voert de regie over multidisciplinaire zorg en werkt samen met (para)medici en andere zorgprofessionals. De vraag naar specialisten ouderengeneeskunde blijft toenemen.

Onbekend maakt echter ook onbemind. Dus als je nog weinig hebt gezien of meegemaakt van dit aandachtgebied, loop dan een keer mee als student of basisarts met een aios of SO. Als je basisarts bent, kies dan een anios-plek in de ouderenzorg. Liefst als werkervaringsplek mét de intentie om hierin te specialiseren. Vanuit die positie is het ideaal om te solliciteren voor de vervolgopleiding. Daarnaast hebben we ook vrije erkende opleidingsplekken waar nog geen anios of aios is, dus je kan zeker ook als basisarts direct solliciteren. Wij zorgen dan voor een goede opleidingsplek en een enthousiaste opleider!

Opleiding en solliciteren

  • De duur van de opleiding is drie jaar. Deeltijd is ook mogelijk, net als vrijstellingen op basis van werkervaring;
  • De opleiding bestaat uit 4 dagen praktijk en 1 dag cursorisch onderwijs;
  • Praktijkgedeelte op vier plaatsen: verpleeghuis, GGz-instelling, ziekenhuis en stageplaats;
  • Start van de opleiding vooor Ouderengeneeskunde Maastricht is in september;
  • Werkgever tijdens de opleiding is de sboh: www.sboh.nl.

Solliciteren is landelijk geregeld via SOON, de Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland. Hier kan je direct solliciteren.

Hartendorf 3.jpg
Visual Curriculum website.png

Hoe ziet het eerste jaar er ongeveer uit?

De PDF van het curriculum is hier te downloaden: SO curriculum.pdf. De aios krijgen een onderwijs-app waarop het rooster is in te zien op elke mobiele device. Vanuit het rooster klikt de aios direct door naar de elektronische leeromgeving Canvas geheten. Vanuit dat platform krijg je ook aankondigingen van docenten.

Aios vereniging VASON

De VASON (www.vason.nl) is de Vereniging voor Artsen in opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde.

Kom eens kijken in het verpleeghuis!

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Privacyverklaring

Babette Doorn

Projectmanager

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.