Huisartsopleiding

In 40 jaar hebben we in Maastricht ruim 1200 huisartsen opgeleid. Sinds 2014 kan je ook in Eindhoven de huisartsopleiding volledig volgen. De huisartsopleiding kent 4 dagen praktijkonderwijs en 1 terugkomdag als je fulltime de opleiding doet en is gebaseerd op een landelijk opleidingsplan.

Algemeen

De huisartsopleiding Maastricht is de kleinste opleiding, maar misschien wel de beste opleiding van Nederland. Kies je voor de huisartsopleiding Maastricht/Eindhoven, dan kies je voor kleinschalig onderwijs, persoonlijke aandacht, ruimte voor persoonlijke leerwensen (differentiaties) en samenwerking met de directe omgeving van de opleiderspraktijken en klinieken. We werken ‘evidence based’, en ‘practice based’ waar nodig, net als in de dagelijkse huisartsenpraktijk. Zo leiden we ‘unieke’ huisartsen op die klaar zijn voor de toekomst en die met plezier het vak uitoefenen.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Solliciteren voor een opleidingsplaats loopt landelijk via Huisartsopleiding Nederland.

Klik hier om meer te lezen over solliciteren naar een opleidingsplaats.

Aios

Onze missie is om huisartsen op te leiden tot medische experts die oog hebben voor mens, maatschappij, ondernemerschap en wetenschap. We stellen hoge eisen aan vakbekwaamheid en sociale vaardigheden.

Wil je meer weten over aios worden? Klik dan hier.

maastricht-klein-2.jpg

Typerend voor onze huisartsopleiding zijn de korte lijnen en het persoonlijke karakter waarbij het leerproces én de ontwikkeling van de aios centraal staan

Jeroen Smeets

Made in Maastricht: ik ben huisarts en Justitieel Geneeskundige ('gevangenisarts'), ik hou van onderwijs geven aan studenten en aios, maar ik ben zelf ook lifelong learning en volgde recent een nieuwe NHG Kaderopleiding, dit keer over diabetes!

AIOTHO

Sinds 1998 kan je de opleiding tot huisarts combineren met promotieonderzoek. Dat heet AIOTHO: 'Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker'.

Kernboodschap: kom tijdig en blijf in contact met ons.

Wil je meer weten over AIOTHO worden? Klik dan hier.

Opleiden

Opleiden gebeurt in onze visie door het hele praktijkteam, ieder vanuit zijn eigen rol of discipline. We spreken daarom over ‘opleidingspraktijk’. In een opleidingspraktijk kunnen studenten en aios worden opgeleid, maar daarnaast ook doktersassistenten, praktijkondersteuners en andere (para)medici.

Praktijk erkenningsticker Opleiden UM.png

Huisartsopleiders

Opleiden gaat over delen van kennis en ervaring, nieuwe inzichten en ruimte geven aan individuele ontwikkeling. Aan het opleiden van een aios zijn voorwaarden gekoppeld.

Klik hier voor meer informatie.

Stageopleiders

Stageopleiders zijn alle ‘niet-huisartsopleiders’. Het zijn opleiders die aios begeleiden en opleiden in de klinieken, verpleeghuizen en geestelijke gezondheidszorg.

Meer weten over stageopleiders? Klik hier.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de huisartsopleiding in Maastricht en/of Eindhoven? Stuur dan een mail naar: huisartsopleiding@maastrichtuniversity.nl