Coschap

Het coschap Huisartsgeneeskunde / Sociale Geneeskunde is een verplicht coschap. Maastricht heeft in verhouding tot andere universiteiten, een lang coschap bij de huisarts. We vinden dit belangrijk omdat er in de eerstelijn het meeste gebeurt, en dus ook te leren valt. Er is veel tijd en aandacht voor de student.

Coschap Huisartsgeneeskunde

Het coschap Huisartsgeneeskunde is geïntegreerd met Sociale Geneeskunde en duurt 12 weken in totaal. Het is het laatste verplichte coschap in de Masterfase na alle andere coschappen. De stageduur bij de huisarts is 8 weken. Wij zoeken voor elke student een geschikte leerwerkplek ergens in Limburg of Noord-Brabant. De student mag om privacy redenen niet bij de eigen huisarts stage lopen. Eén dag per week is er terugkomdag op de universiteit. Op de terugkomdag zijn een huisarts en een sociaal geneeskundige aanwezig als docenten.

Werkplekbegeleider coschap

Voor de jaarlijkse plaatsing van alle 350 coassistenten zijn veel werkplekken nodig. U kunt de coassistenten laten zien welke belangrijke rol de huisarts in de Nederlandse gezondheidszorg speelt. Daarnaast kunt u ook coassistenten inspireren om het vak later als specialisatie te kiezen. Wie was destijds uw rolmodel?
U kunt zich direct aanmelden als werkplekbegeleider, door hier te klikken.

kirstin-klein.jpg

Jesse Jansen en Yvo Kesler

Coördinatoren coschap

Heb je vragen of wil je meer informatie over het coschap Huisartsgeneeskunde / Sociale Geneeskunde? Stuur dan een mail naar coordinator-stagehag@maastrichtuniversity.nl