Meelopen

Onbekend maakt onbemind. Iedere student of basisarts kan met een arts van ons meelopen binnen de ouderengeneeskunde. Nieuwsgierigheid wordt erg op prijs gesteld!

Meelopen is maatwerk

Meelopen in de ouderengeneeskunde kan, of je nu bachelorstudent, masterstudent of basisarts bent.

Stuur ons een mail, of reageer via Instagram of stuur een app. Laat weten wie je bent en waarom je wil meelopen. We kiezen dan in overleg met jou en de werkplekbegeleider de meest geschikte plek uit waar je dit kan gaan doen en hoe lang (dag of dagdeel). Bereid je goed voor en stel vooral veel vragen. Je bent van harte welkom!

Heel breed en divers

In Maastricht is de ouderengeneeskunde nog niet zo bekend in de opleiding tot arts. Tijdens zorgstages kijk je veelal met andere hulpverleners. Meestal pas bij de coschappen of tijdens de GEZP kom je als student in aanraking met 'de ouderengeneeskunde'. Dat vinden wij te weinig en dat willen we ook gaan veranderen.

Het is waar dat veel hulpbehoevende ouderen in zorginstellingen wonen, maar de variatie aan werk- en opleidingsplekken is groot. Er valt dus wat te kiezen.

Daarnaast wonen veel ouderen langer zelfstandig. Die zorg kan ook heel complex zijn of worden. De huisarts kan veel doen, maar die heeft minder tijd voor deze patiënten dan de specialist ouderengeneeskunde. Vandaar dat de specialist ouderengeneeskunde ook steeds meer samen met de huisarts werkt, in de eerste lijn, buiten het ziekenhuis. Samen consult doen. Binnen het ziekenhuis kan ook. Er kan veel in de ouderenzorg, maar het hoeft niet (altijd).

Klik hier om de flyer te downloaden

UM-220145-Flyer meelopen 2023.jpg