Solliciteren naar een opleidingsplaats

Solliciteren voor een opleidingsplaats loopt landelijk via Huisartsopleiding Nederland. De huisartsopleiding start jaarlijks in maart en september, zowel in Maastricht als in Eindhoven.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Solliciteren voor een opleidingsplaats loopt landelijk via www.huisartsopleiding.nl.

De huisartsopleiding start jaarlijks in maart en september, zowel in Maastricht als in Eindhoven. We bieden momenteel 96 opleidingsplaatsen per jaar aan. De sollicitatieprocedure start altijd 9 maanden voor de start van de opleiding.

Bij je sollicitatie kan je opgeven welke opleidingsplaatsen je voorkeur hebben. Hoe meer voorkeuren je opgeeft, des te groter de kans op plaatsing.

UM-210106-Werving HAG nieuw 2022-vierkant.png

Data

 • Start per 1 maart 2022
  Sollicitatieperiode 1 juni 2021 - 31 juli 2021
  Koppeling 17 december 2021
 • Start per 1 september 2022
  Sollicitatieperiode 1 december 2021 - 31 januari 2022
  Koppeling in juni 2022

Voorwaarden

Om te kunnen solliciteren voor de huisartsopleiding dien je te beschikken over een:

 • erkend diploma voor basisarts (uiterlijk 8 weken voor de start van de opleiding)
 • geldig rijbewijs (auto / motor A1, A2, A) (uiterlijk 12 weken voor de start van de opleiding)

Kandidaten die geschikt worden bevonden voor de huisartsopleiding en een plaats krijgen toegewezen, dienen bij de start van de opleiding te beschikken over een geldige BIG-registratie.

Let op: als je solliciteert voor de huisartsopleiding dien je ook per eerstvolgende startdatum te kunnen beginnen met de huisartsopleiding.

Geplaatst in Maastricht of Eindhoven en dan?

Koppeling

De beste klik bepaalt de koppeling tussen aios en opleider. Deze ‘matching’ is uniek en vinden we zeer belangrijk voor een optimaal leerklimaat.

Als je geplaatst bent in Maastricht of Eindhoven, dan zorgen wij voor een opleidingspraktijk of stageplaats in de regio van je plaatsing. We laten je vooraf via een speeddate kennismaken met ongeveer 9 huisartsopleiders geordend op regio.

Vrijstellingen

Aankomende aios willen veelal weten hoe en welke vrijstellingen aangevraagd kunnen worden voor eerder verworven competenties (EVC's) oftewel 'voorervaring'.
Of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en daarmee dus voor verkorting van je opleidingsduur, kan je hier vinden. Heb je vragen naar aanleiding van deze informatie, dan kan je contact opnemen met de stagecoördinator huisarts Katrien Boots.
De aios die zijn aangenomen ontvangen voor de start van hun opleiding per mail informatie over het aanvragen van vrijstellingen.

Contact

Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact op.

Privacyverklaring

Joost Dormans

Coördinator werving aios

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.