Solliciteren naar een opleidingsplaats

Solliciteren voor een opleidingsplaats loopt landelijk via Huisartsopleiding Nederland. De huisartsopleiding start jaarlijks in maart en september, zowel in Maastricht als in Eindhoven.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Solliciteren voor een opleidingsplaats loopt landelijk via www.huisartsopleiding.nl.

De huisartsopleiding start jaarlijks in maart en september, zowel in Maastricht als in Eindhoven. We bieden momenteel 96 opleidingsplaatsen per jaar aan. De sollicitatieprocedure start altijd 9 maanden voor de start van de opleiding.

Bij je sollicitatie kan je opgeven welke opleidingsplaatsen je voorkeur hebben. Hoe meer voorkeuren je opgeeft, des te groter de kans op plaatsing.

Data

  • Start per 1 maart 2025
    Sollicitatieperiode 1 juni 2024 - 31 juli 2024
  • Start per 1 september 2025
    Sollicitatieperiode 1 december 2024 - 31 januari 2025
werving huisartsopleiding

Voorwaarden

Om te kunnen solliciteren voor de huisartsopleiding dien je te beschikken over een:

  • erkend diploma voor basisarts (uiterlijk 8 weken voor de start van de opleiding)
  • geldig rijbewijs (auto / motor A1, A2, A) (uiterlijk 12 weken voor de start van de opleiding)

Kandidaten die geschikt worden bevonden voor de huisartsopleiding en een plaats krijgen toegewezen, dienen bij de start van de opleiding te beschikken over een geldige BIG-registratie.

Let op: als je solliciteert voor de huisartsopleiding dien je ook per eerstvolgende startdatum te kunnen beginnen met de huisartsopleiding.

Geplaatst in Maastricht of Eindhoven en dan?

Koppeling

De beste klik bepaalt de koppeling tussen aios en opleider. Deze ‘matching’ is uniek en vinden we zeer belangrijk voor een optimaal leerklimaat.

Als je geplaatst bent in Maastricht of Eindhoven, dan zorgen wij voor een opleidingspraktijk of stageplaats in de regio van je plaatsing. We laten je vooraf via een speeddate kennismaken met ongeveer 9 huisartsopleiders geordend op regio.

Vrijstellingen

Aankomende aios willen veelal weten hoe en welke vrijstellingen aangevraagd kunnen worden voor eerder verworven competenties (EVC's) oftewel 'voorervaring'.
Of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en daarmee dus voor verkorting van je opleidingsduur, kan je hier vinden. Heb je vragen naar aanleiding van deze informatie, dan kan je contact opnemen met de stagecoördinator huisarts Katrien Boots.
De aios die zijn aangenomen ontvangen voor de start van hun opleiding per mail informatie over het aanvragen van vrijstellingen.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de huisartsopleiding in Maastricht en/of Eindhoven? Stuur dan een mail naar: huisartsopleiding@maastrichtuniversity.nl