Opleiders

Voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde zijn opleiders van cruciaal belang, zij bepalen de kwaliteit van de opleiding.

In het basiscurriculum en de huisartsopleiding

Met de komst van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Maastricht, wordt ook gewerkt aan de uitbreiding van de zichtbaarheid van het specialisme binnen het basiscuriculum geneeskunde.

De 18-weekse GEZP-stage in het zesde jaar bieden we al langer aan binnen de ouderengeneeskunde.

Voor de huisartsopleiding maken wij in het tweede jaar van die opleiding ook gebruik van een groot aantal stageopleiders in de ouderenzorg. Dat blijven wij ook doen.

Praktijk erkenningsticker Opleiden UM klein.png

Opleiders aios Ouderengeneeskunde

Veel specialisten ouderengeneeskunde in de regio zuid zijn al opleider (geweest) voor aios. De instellingen van die SO's zijn erkend als opleidingsplek.

Voor de Maastrichtse aios ouderengeneeskunde in spe, gaan we kijken of we binnen de bestaande plekken het aantal opleiders kunnen vergroten op basis van natuurlijke contacten in de regio en affiniteit met 'Maastricht'.

Daarnaast zullen we proberen om nieuwe opleidingsplekken te vinden en (tijdig) te erkennen. Wilt u weten of u op die lijst staat of hoe u bij ons opleider kan worden? Neem dan via het formulier onderaan de pagina contact met ons op.

Contact

Wilt u meer weten welke opleidingsplaatsen erkend zijn of hoe u dat kunt worden, neem dan contact met ons op.

Privacyverklaring

Mariëlle van der Velden-Daamen

Hoofd opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.