WESP

Om studenten voor te bereiden op het zelfstandig verrichten van wetenschappelijk onderzoek wordt in de masterfase ook de Wetenschapsparticipatie (WESP) aangeboden. Net als de GEZP duurt de WESP 18 weken. Deze participatie valt onder de verantwoordelijkheid van een gepromoveerd staflid. De participatie kan ook plaatsvinden in het buitenland bij een faculteit waar één van onze stafleden mee samenwerkt.

Algemene informatie

De 18-weekse wetenschapsparticipatie (WESP) kan bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde gedaan worden. Ons aanbod is even breed als het huisartsenvak: gezonde basisscholen, infectieziekten, gezamenlijk beslissen, huidkanker, arts-patiënt communicatie, kinderen met koorts, ECG’s enzovoorts.
Daarnaast hebben we ook stages in de eerstelijns Ouderengeneeskunde zoals zorg bij dementie, palliatieve zorg of geriatrische revalidatie. Sinds 2020 hebben we ook de vervolgopleiding tot specialist ouderengeneeskunde binnen de vakgroep.

We bieden goede begeleiding en geven rijke feedback. Iedereen rondt de stage af met een presentatie en een kort artikel in het blad ‘Op één Lijn’. Een aantal studenten slaagt erin om te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. Op onze WESP-kamers ‘zoemt’ het van de energie!

Studenten kunnen ons totale aanbod vinden op FHML-web.
Heb je vragen over het stageaanbod van de Huisartsgeneeskunde, neem dan contact op met WESP-coördinator Trudy van der Weijden (contactformulier onderaan).
De WESP-coördinator van de stages in de Ouderengeneeskunde is Daisy Janssen (043-3881562).

Trudy van der Weijden

Trudy van der Weijden

Coördinator WESP Huisartsgeneeskunde

043 388 2802

Contact WESP Huisartsgeneeskunde

Neem gerust contact met me op als je een vraag hebt over de WESP bij Huisartsgeneeskunde (niet voor FHML vragen).

Privacyverklaring

WESP Ouderengeneeskunde

We hebben ook stages in de eerstelijns Ouderengeneeskunde zoals zorg bij dementie, palliatieve zorg of geriatrische revalidatie. Sinds 2020 hebben we de vervolgopleiding tot specialist ouderengeneeskunde binnen de vakgroep. De wetenschapsdocent van die opleiding is prof. Daisy Janssen. Zij kent het hele brede aanbod dus als geen ander. Laat je verrassen!

Contact WESP Ouderengeneeskunde

Neem gerust contact met me op als je een vraag hebt over de WESP bij Ouderengeneeskunde.

Privacyverklaring