Jeroen

Made in Maastricht: ik ben huisarts en Justitieel Geneeskundige ('gevangenisarts'), ik hou van onderwijs geven aan studenten en aios, maar ik ben zelf ook lifelong learning en volgde recent een nieuwe NHG Kaderopleiding, dit keer over diabetes!

Wie ben ik?

Ik ben 15 jaar huisarts in Gezondheidscentrum Heer in Maastricht en Justitieel Geneeskundige in Justitiële Jeugdinstelling Het Keerpunt/Icarus in Cadier en Keer. Ik ben getrouwd en vader van twee dochters. Onze praktijk is al ruim 30 jaar opleidingspraktijk voor de UM. We hebben coassistenten huisartsgeneeskunde, aios huisartsgeneeskunde en soms GEZP studenten. Daarnaast begeleid ik ook wel eens een WESP, bijvoorbeeld over huidkankerzorg in de eerstelijn. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin. Ik sport graag (wielrennen, tennis, schaatsen en (zaal)voetbal) en hou van lezen.

Over docent zijn

Als docent wil ik graag de family medicine overbrengen, de contextgeneeskunde. Je leert zoveel van mensen, in de loop van de tijd. Dat is echt de kern van ons vak, van de wieg tot de dood. Ik vind onderwijs geven een bezigheid die jezelf als arts scherp houdt!

header-aios-2.jpg

Ik vind onderwijs geven een bezigheid die je zelf scherp houdt!

Jeroen Smeets

Made in Maastricht: ik ben huisarts en Justitieel Geneeskundige ('gevangenisarts'), ik hou van onderwijs geven aan studenten en aios, maar ik ben zelf ook lifelong learning en volgde recent een nieuwe NHG Kaderopleiding, dit keer over diabetes!

Maastricht is de mooiste stad van Nederland met het Vrijthof, Onze Lieve Vrouweplein en de talloze eetgelegenheden die Limburgs mooiste stad te bieden heeft. Fietsen of wandelen door het Limburgs Heuvelland is een must voor elke natuurliefhebber!

Het voormalig dorp Heer, nu een wijk van Maastricht, ligt niet ver van de Universiteit Maastricht van de campus in Randwijck waar de opleiding geneeskunde zit, de huisartsopleiding en het MUMC. In die wijk Heer staat ons vrij nieuwe gezondheidscentrum. In de wijk wonen ook aardig wat studenten naast de vaste inwoners die er vaak al lang wonen. Er zijn nog redelijk veel kleine ondernemers, winkels en eetgelegenheden. Heer heeft daarnaast een bloeiend verenigingsleven zoals 2 muziekharmonieën ('bloasmeziek') maar ook diverse sportverenigingen en creatieve clubs. Aan de rand van Heer begint het groen van het prachtige Savelsebos, een oud hellingbos waar je uren kan ronddolen in een schaduwrijke omgeving en waar je de typische Limburgse mergelsteen en -grotten en zelfs vuursteenmijnen overal terugziet.

Tops & tips

  • Heer heeft een bloeiend verenigingsleven
  • bloasmeziek (2 harmonieën)
  • zowel sportverenigingen als creatieve clubs
maastricht-klein.jpg
Laury de Jonge

Laury de Jonge

Sectorhoofd onderwijs basiscurriculum

043 388 4101

Vragen over docentschap in Maastricht?

Heeft u ook interesse om docent te worden voor de opleiding Geneeskunde in Maastricht? Neem gerust contact met ons op.

Privacyverklaring
Charlotte

Charlotte

Ik ben geboren en getogen in regio Eindhoven. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Vanuit de opleiding heb ik initieel mijn focus gelegd op de orthopedische chirurgie omdat ik gefascineerd was door de anatomie en biomechanica van het menselijk lichaam.

Lees meer
Anne

Anne

Mijn naam is Anne Schoonbrood. Ik ben geboren en getogen in Zuid-Limburg. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Tijdens mijn keuzecoschappen is mijn interesse ontstaan voor de oudere patiënt.

Lees meer