Regio Eindhoven

Regio Eindhoven

Eindhoven is booming, hip, trendy en jong. Design hoofdstad van Nederland. De vijfde stad van Nederland. Veel high-tech industrie en een TU. Bruisend. Veel cultuur en altijd wat te doen en te beleven. Urban, maar ook groen.

Studeren in Eindhoven

Op het gebied van hightech, kennis en design is Eindhoven “the place to be”. Vele internationale topbedrijven zijn in Eindhoven gevestigd. De TU/e, Hogescholen en Design Academy werken met deze bedrijven samen en trekken studenten aan uit de hele wereld.

Huisartsgeneeskunde Maastricht werkt samen met Brainport Eindhoven, de regionale zorgorganisaties en met opleidingspraktijken en ziekenhuizen in de regio. ‘Voor en door de regio’ is onze visie. We stellen de regio en de mensen centraal. Een voorbeeld hiervan is het vormgeven van ‘De huisartspraktijk van de toekomst’. Bij de ontwikkeling gebruiken we hightech in de eerstelijn waarbij de regio de uitvoering doet.

Leven in Eindhoven

Eindhoven bruist en dat voel je! Eindhoven is een ‘Urban Living Lab’. De stad en de regio hebben zichzelf opnieuw uitgevonden. Ze geven nieuwe bedrijvigheid de ruimte om zich ook te ontwikkelen. De regio kent vele interessante evenementen zoals de Dutch Design Week, GLOW en het STRP-festival. Er zijn vele, gezellige en hippe eetgelegenheden. En er is voetbalclub PSV. De Brabantse levenswijze, gecombineerd met de moderniteiten van nu, maken de regio Eindhoven levendig en warm.

eindhoven-klein3.jpg

Wonen en werken in Eindhoven

Hoewel Eindhoven al in 1232 stadsrechten kreeg, voelt de stad niet oud aan. De regio is verstedelijkt en heeft een rijk industrieel verleden. Het achterland is groot en groen. Wonen in de regio Eindhoven is werken en leven op een wijze die bij jou past. Van landelijk wonen in de omliggende Brabantse dorpen tot wonen midden in de hectiek van de moderne stad. Alles in de nabijheid van Brainport Eindhoven, vliegveld Eindhoven, TUe, Strijp-S en natuurlijk onze eigen opleidingslocatie in Strijp-Z.

De regio Eindhoven is de snelst groeiende regio van Nederland met toonaangevende multinationals als Philips, ASML en VDL en de dienstensector groeit gestaag. Door de vele innovatieve starters en creatieve ‘werkplaatsen’ is er een rijke diversiteit die het wonen en werken in de regio aantrekkelijk maken.

Contact

Heb je vragen over Eindhoven?

Privacyverklaring

Merijn van de Laar

Adjuncthoofd huisartsopleiding Eindhoven

Zie ook

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.