Publicaties

Het begrip publicaties is breed: van 'societal impact' tot een internationaal gezaghebbend tijdschrift.

Publicatiesoorten

De vakgroep Huisartsgeneeskunde Maastricht levert jaarlijks ongeveer 150 wetenschappelijke publicaties. De artikelen die in internationale tijdschriften zijn gepubliceerd, zijn te vinden via PubMed. Via deze zoekmachine kunt u echter niet de artikelen vinden die in Nederlandstalige tijdschriften (zoals Huisarts & Wetenschap) zijn gepubliceerd. Daarvoor verwijzen we u naar de betreffende websites van die tijdschriften, of naar de elektronische bibliotheek van uw eigen instituut of u vraagt via het contactformulier om onze driewekelijkse nieuwsbrief te morgen ontvangen.

We hebben een algemene zoekopdracht in PubMed aangemaakt en dat resultaat levert alle publicaties van ons op. Met dat resultaat kunt u zelf verder filteren zoals een afgebakende tijdsperiode.

Eén van onze senior onderzoekers, huisarts Jochen Cals, vat een selectie van onze publicatie voor de praktijk in het Nederlands samen in Bruikbare Wetenschap.

OOK en de Witte Raven

De Witte Raven is een groep ervaren huisartsen die zich richt op het zoeken naar de oorzaak van Onuitstaanbaar Onverklaarde Klachten (OOK). De term 'witte raaf'is nog wel enigszin bekend, maar de afkorting OOK een stuk minder.
In het blad 'Op één Lijn' wordt in deze gelijknamige rubriek telkens een casus gepresenteerd met een vraag. Aangezien wij soms de vraag kregen, hoe de auteurs tot het antwoord kwamen, proberen wij hier de achtergrondliteratuur te vermelden.

  • Op één Lijn nummer 62: het antwoord was 'nefrotisch syndroom', de informatie waarom kunt u hier vinden.
  • Op één Lijn nummer 63: nieuwe casus 'Geen hartfalen, maar wat dan wel?', bekijk hier de literatuur waarop ook de röntgenfoto's te zien zijn.
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.