Regio Maastricht

Limburg heeft superveel te bieden. We hebben ‘Dutch Mountains’ met volop ruimte voor sport en recreatie. De horeca is divers en talrijk en de steden zijn authentiek.

Studeren in Maastricht

Maastricht is geen Randstad. Maastricht is authentiek, warm, bourgondisch, persoonlijk, betaalbaar, internationaal en tijdloos. De Universiteit Maastricht biedt een venster op Europa en de wereld. Deze blik vormt je als mens en professional. PGO (Probleem Gestuurd Onderwijs) triggert je denken van kennis naar toepassen.

Huisartsgeneeskunde Maastricht biedt korte lijnen, we weten wie je bent en hechten aan persoonlijk contact. In onze opleidingspraktijken werken bevlogen en kwalitatief uitstekende opleiders.

Beleven regio Maastricht

De regio biedt veel meer dan de stad Maastricht. De regio bestaat uit het vijfsterren heuvellandschap ideaal voor toerisme en sportmogelijkheden. De voormalige mijnstreek met het trendy Heerlen ontwikkelt zich vergelijkbaar met Eindhoven. In de regio Sittard is het goed en betaalbaar wonen in de nabijheid van hoogwaardige industrie van DSM, Sabic en VDL. Diversiteit binnen handbereik, Parijs binnen 3,5 uur rijden, Brussel op 2 uur rijden, Aken/Luik tijdens je hardloopronde, wandel- of fietstocht. Amsterdam op 3 uur, Rotterdam 3,5 uur. Beleef het zuiden!

Maastricht geeft mij altijd het gevoel dat ik thuis ben.

Kirstin Ponse

Huisartsdocent

Wonen en werken in regio Maastricht

De regio heeft een sterk academisch ziekenhuis (MUMC+) gekoppeld aan een groeiende universiteit met top onderzoekscentra. Het draait hier om preventie en focus op gezondheid. In ‘Brightlands’ komen onderzoek, onderwijs en business bij elkaar. Zie voor meer informatie www.brightlands.com.

Zuid-Limburg kent aardig wat industrie. Zo is hier het bekende DSM gevestigd en SABIC. Verder wordt hier de Mini Cooper geproduceerd door VDL in Born (‘Born in born’). Toerisme en de daaraan gekoppelde dienstensector spelen een belangrijke rol in Maastricht en Heuvelland. Werken en wonen in de regio tegen betaalbare prijzen, met goed onderwijs en recreatiemogelijkheden, maken de regio zeer aantrekkelijk.

maastricht-klein.jpg
Matthijs Mimpens

Matthijs Mimpens

Hoofd Huisartsopleiding Maastricht

043 388 2814
Privacyverklaring