Projecten

Bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde werken veel promovendi. Van pas begonnen met patiënten (via huisartsen) werven, bezig met dataverzameling en analyse, tot en met publiceren en promoveren. Hieronder vindt u ook onderzoeksprojecten die vanuit Huisartsgeneeskunde Maastricht actief aan het werven zijn in de regio.

Wachtkamerfilm: 'Diagnostiek: zeker doen, of liever laten?'

Wilt u dit filmpje downloaden voor eigen gebruik? Bijvoorbeeld om af te spelen in uw wachtkamer? Vul dan het formulier onderaan de pagina in, dan sturen wij u een directe downloadlink.

Coördinatiebureau Eerste Lijn (CEL)

Al sinds 1989 kent onze vakgroep het Coördinatiebureau Eerste Lijn (CEL). Het CEL werd opgericht om de vraag van onderzoekers aan het huisartsenveld te stroomlijnen. We kijken of een nieuw onderzoek zinvol is, of we willen meewerken, wie we willen aanschrijven, hoe en wanneer. Als dat allemaal geregeld is, dan zal de onderzoeker bij de werving vermelden dat de vakgroep Huisartsgeneeskunde Maastricht op de hoogte is van het project en dat de gegevens van ons afkomstig zijn.

Actuele werving onder huisartsen

Enkele voorbeelden:

  • Digitaal Intercollegiaal Overleg (DICO)
  • Samen Beslissen / Shared Decision Making
  • SIX studie: een onderzoek naar de ontwikkeling en behandeling van schouderklachten in de huisartsenpraktijk
  • Diverse onderzoeken rondom de ziektelastmeter
  • Nazorg bij kanker
  • COVID studies

Partnership between Maastricht University and Hawassa University (Ethiopia)

Since March 2017 we have an ongoing and intensive collaboration between Maastricht University (Department of Family Medicine) and Hawassa University (Department of Public Health). Dr. Mark Spigt runs several projects in Ethiopia with a focus on introducing effective innovations in public health.

If you want to read more about the projects, see pictures and read about the results, look here.

Matthijs Mimpens

Matthijs Mimpens

Hoofd Huisartsopleiding Maastricht

043 388 2814

Contact

Voor al uw vragen over lopende projecten of onderzoekers, neem gerust contact met me op.

Privacyverklaring