Aios

Onze missie is om huisartsen op te leiden tot medische experts die oog hebben voor mens, maatschappij, ondernemerschap en wetenschap. We stellen hoge eisen aan vakbekwaamheid en sociale vaardigheden. Huisartsen zijn en blijven nodig, de vraag groeit zelfs. Een mooi vak met perspectief!

Aios worden?

Aios staat voor Arts In Opleiding tot Specialist. Jij koos voor het specialisme ‘huisarts’. Een goede keuze! De huisarts staat centraal in de zorg en is voor iedereen beschikbaar en betaalbaar. Ruim 90% van alle klachten handel je als huisarts zelf af.

De huisartsopleiding duurt 3 jaar. De opleiding kan ook in deeltijd worden gevolgd. In het eerste en derde opleidingsjaar loop je stage in een huisartsenpraktijk. Je maakt zo kennis met verschillende huisartsen en met praktijkvoeringen. In het tweede jaar volg je een acute zorgstage in de kliniek en zijn er interessante stages in de psychische en chronische zorg. In het laatste jaar kun je een keuzetraject volgen. Dat kan verbonden zijn aan de huisartspraktijk waar je dan stage loopt, of je kan kiezen voor een differentiatie zoals praktijkmanagement.

Beschik je over relevante voorervaring, dan kom je mogelijk in aanmerking voor verkorting van de opleidingsduur.

aios-klein.jpg

Solliciteren?

Als meer wil weten over het solliciteren naar een opleidingsplaats, klik dan hier

260485-P4K10V-651.jpg

De aios zoekt het op

Huisartsen in opleiding worden getraind in het zoeken en interpreteren van wetenschappelijke literatuur om toe te passen in de praktijk. De vragen komen uit de alledaagse (huisarts)praktijk.

Klik hier om deze artikelen te lezen.

Aios-vereniging

Maastricht en Eindhoven hebben elk hun eigen aios-vereniging (LOVAH). De LOVAH denkt mee met de opleiding en het curriculum, maar organiseert ook veel sociale activiteiten. Zo bouw je tijdens je opleiding een netwerk op met toekomstige collega’s en misschien ook vriendschappen voor het leven.

Een warm bad om in terecht te komen met veel aandacht voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Privacyverklaring

Joost Dormans

Coördinator werving aios

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.