Aiotho

Sinds 1998 kan je de opleiding tot huisarts combineren met promotieonderzoek. Dat heet AIOTHO: 'Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker'. Maastricht begon als eerste in Nederland AIOTHO’s op te leiden. Er is dus een rijke historie.

AIOTHO worden

Een aiotho-traject duurt ongeveer 6 jaar: 3 jaar opleiding en 3 jaar onderzoek. Elke AIOTHO heeft zijn eigen onderzoeks- en opleidingstraject. De AIOTHO smaakt naar meer: belangstelling is er volop. AIOTHO’s zijn goede onderzoekers en daarnaast hele gewone, goede huisartsen. Elke tot nu toe opgeleide Maastrichtse AIOTHO is huisarts geworden en gebleven. Een groot deel is ook nog actief in de wetenschap.

Hoe vind je een promotieplek?

Het vinden van een promotieplek is maatwerk. Als AIOTHO in spe is het aan te bevelen om tijdig met (oud) AIOTHO’s te praten om te horen hoe hun traject is gegaan. Daarnaast spreek je de vakgroepvoorzitter over het onderzoeksveld en over jouw interesses.

De Universiteit Maastricht heeft soms geschikte PhD vacatures waar je als AIOTHO op kan solliciteren. Dat kan een medisch onderwerp zijn, maar ook Onderzoek van Onderwijs. Daarnaast faciliteert Huisartsopleiding Nederland jaarlijks een aantal promotieplekken.

Ook kunnen studenten of basisartsen hun eigen promotietraject creëren in overleg met een gepromoveerd wetenschappelijk staflid door bijvoorbeeld een beurs in te zetten voor het schrijven van een subsidieaanvraag.

AIOTHO netwerk

Landelijk zijn AIOTHO's verenigd in een AIOTHO netwerk.

Contact

Neem contact met ons op.

Privacyverklaring

Jean Muris

Vakgroepvoorzitter

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.