Ouderengeneeskunde

In de nabije toekomst kan je als arts hopelijk ook op de lokatie Maastricht worden opgeleid tot specialist ouderengeneeskunde. Goed voor jonge artsen en de regio!

Algemeen

De vraag naar specialisten ouderengeneeskunde neemt toe doordat het aantal ouderen groeit. Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen en hebben daar de zorg nodig die specialisten ouderengeneeskunde kunnen bieden. Specialisten ouderengeneeskunde leveren vooral zorg aan kwetsbare ouderen met dementie of complexe chronische aandoeningen, maar soms ook aan jongere patiënten. De specialist ouderengeneeskunde levert zorg binnen en buiten het verpleeghuis. Specialisten ouderengeneeskunde zijn meestal in loondienst van een verpleeghuis, maar werken ook steeds vaker als zelfstandige in de wijk. We hopen dat meer artsen kiezen voor dit boeiende vak. Er is voldoende werk voor specialisten ouderengeneeskunde en je kan kiezen waar je je vak uitoefent en hoe.

Meelopen

Onbekend maakt onbemind. Iedere student of basisarts kan met een arts van ons meelopen binnen de ouderengeneeskunde. Nieuwsgierigheid wordt erg op prijs gesteld!

Klik hier om meer te lezen over meelopen

Solliciteren

Wil je per 1 september 2020 beginnen met de opleiding in Maastricht? Dan kan je officieel solliciteren tussen 1 maart 2020 tot 1 mei 2020. Je kan ons ook eerder een bericht sturen om je interesse kenbaar te maken. Doe dit tijdig zodat eventuele erkeningen op tijd in orde zijn.

Klik hier om meer te lezen over solliciteren.
Huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde hebben elkaar hard nodig
poster.png

Aios

In Maastricht zal bij voldoende belangstelling, een eerste groep aios kunnen starten in september 2020. De opleiding tot specialist ouderengeneeskunde is een voltijdstudie van drie jaar, inclusief stages.

Klik hier om meer te lezen over Aios.

Opleiders

Maastricht biedt al vele jaren een GEZP-stage aan in de ouderengeneeskunde. Het is de bedoeling om de ouderengeneeskunde nog beter zichtbaar te maken en te integreren binnen het basiscurriculum Geneeskunde zoals het coschap. Onbekend maakt immers onbemind. Dit vraagt naast de zorg aan ouderen, een extra investering van SO's die opleider zijn of willen worden. Daarnaast zullen er meer aios opgeleid moeten worden. Dit betekent dat we binnen bestaande opleidingsplekken zullen bekijken of er meer SO's bereid zijn om opleider te worden. Ook zijn we geïnteresseerd om nieuwe opleidingsplekken te vinden en te accrediteren. We bezoeken zelf werkplekken, maar aarzel niet om met ons in contact te treden om te kijken of u opleider of docent kunt worden.

Klik hier om meer te lezen over opleiders.

Contact

Voor alle vragen rondom of over de opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht: neem gerust contact op.

Privacyverklaring

Mariëlle van der Velden-Daamen

Coördinator opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.