Ouderengeneeskunde

Vanaf 2020 start in Maastricht deze vervolgopleiding We starten telkens in september met een nieuwe groep. De sollicitatietermijn loopt jaarlijks van 1 maart tot 1 mei.

De opleiding ouderengeneeskunde in Maastricht

Er is heel veel behoefte aan specialisten ouderengeneeskunde. Landelijk dient het aantal specialisten ouderengeneeskunde flink te stijgen. Maastricht draagt als nieuw instituut, graag haar steentje bij.
Wij vinden het uiterst belangrijk dat het opleiden voor en door de regio gebeurt.

Wie Maastricht als opleidingsinstituut kent, weet dat onze lijnen kort zijn. Studenten en staf weten elkaar goed te vinden. Een veilig leerklimaat staat voorop ('happy professional') en je mening en inbreng worden zeer gewaardeerd.


Uniek specialisme

  • De specialist ouderengeneeskunde behandelt patiënten met een complexe zorgproblematiek. Meestal zijn dat kwetsbare ouderen, maar soms ook jongere patiënten met een complexe zorgvraag.
  • De vraag naar medische zorg voor deze patiënten neemt toe en dus blijft er genoeg werk voor specialisten ouderengeneeskunde.
  • De patiënten wonen in een verpleeghuis of thuis. Zij hebben behandeling nodig voor hun dementie, complexe chronische aandoeningen, revalidatie of voor alles tegelijk.
  • Als hoofdbehandelaar werk je multidisciplinair en voer je de regie. Dat doe je in loondienst of als zelfstandig ondernemer.
  • Als specialist ouderengeneeskunde heb je een uitdagend vak. Je kijkt naar de patiënt én naar diens omgeving. Daarvoor heb je specifieke medische kennis nodig, maar ook creatief talent om complexe medische puzzels op te lossen en goede communicatieve vaardigheden.
  • Het specialisme is uniek in de wereld. Daar kun je volop (wetenschappelijk) aan meebouwen!
Bollenfiguur kernwoorden ouderengeneeskunde.png

Meelopen

Onbekend maakt onbemind. Iedere student of basisarts kan met een arts van ons meelopen binnen de ouderengeneeskunde. Nieuwsgierigheid wordt erg op prijs gesteld!

Klik hier om meer te lezen over meelopen

De specialist ouderengeneeskunde is een generalist met medische expertise in de zorg van chronisch zieke patiënten met als kerndoel de kwaliteit van leven bevorderen.

Solliciteren

Wil je per 1 september 2021 starten met de opleiding in Maastricht? Dan kan je via SOON solliciteren vanaf 1 maart 2021 tot 1 mei 2021. Je kan ons ook eerder een bericht sturen om je interesse kenbaar te maken. Doe dit tijdig zodat eventuele erkeningen op tijd in orde zijn.

Klik hier om meer te lezen over solliciteren.
Huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde hebben elkaar hard nodig
poster.png

Aios

In Maastricht zal bij voldoende belangstelling de eerste groep aios starten in september 2020. De opleiding tot specialist ouderengeneeskunde is een voltijdstudie van drie jaar, inclusief stages.

Klik hier om meer te lezen over Aios.

Opleiders

Maastricht biedt al vele jaren een GEZP-stage aan in de ouderengeneeskunde. Het is de bedoeling om de ouderengeneeskunde nog beter zichtbaar te maken en te integreren binnen het basiscurriculum Geneeskunde zoals het coschap. Onbekend maakt immers onbemind. Dit vraagt naast de zorg aan ouderen, een extra investering van SO's die opleider zijn of willen worden. Daarnaast zullen er meer aios opgeleid moeten worden. Dit betekent dat we binnen bestaande opleidingsplekken zullen bekijken of er meer SO's bereid zijn om opleider te worden. Ook zijn we geïnteresseerd om nieuwe opleidingsplekken te vinden en te accrediteren. We bezoeken zelf werkplekken, maar aarzel niet om met ons in contact te treden om te kijken of u opleider of docent kunt worden.

Klik hier om meer te lezen over opleiders.

Contact

Voor alle vragen rondom of over de opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht: neem gerust contact op.

Privacyverklaring

Mariëlle van der Velden-Daamen

Hoofd opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.