Actueel

Onder actueel plaatsen we nieuws van onze afdeling.

Op deze pagina:

Nieuws

Afscheid dr. Bas Maiburg

Op woensdag 9 oktober neemt de vakgroep Huisartsgeneeskunde afscheid van dr. Bas Maiburg, hoofd van de huisartsopleiding Maastricht. Bas gaat met pensioen.

Afscheidsrede prof. Job FM Metsemakers

Op vrijdag 13 september 2019 nam Job Metsemakers, voormalig vakgroepvoorzitter en huisarts in Geulle, afscheid van de Universiteit Maastricht. Van de afscheidrede is een digitaal boekje gemaakt.

Marion van Lierop wordt coördinator Master Geneeskunde Maastricht

De huidige coördinator coschap Huisartsgeneeskunde Marion van Lierop is per 1 september 2019 coördinator van de totale Master Geneeskunde in Maastricht. Heel bijzonder dat deze rol vervuld gaat worden door een huisarts; voor zover wij weten is dat een landelijke primeur. In 2012 werd Marion coördinator van het coschap Huisartsgeneeskunde. Ze heeft de hernieuwing van het coschap, momenteel in combinatie met Sociale Geneeskunde, mede ontwikkeld waarbij docentprofessionalisering veel aandacht heeft gekregen. Nu dit coschap staat als een huis, is ze toe aan deze volgende uitdaging. Marion wordt voor het coschap opgevolgd door huisartsen Nora Paulke en Jelle Stoffers.

Hoofd huisartsopleiding Maastricht

Matthijs Limpens zal in oktober 2019 dr. Bas Maiburg zal opvolgen als hoofd van de huisartsopleiding Maastricht. Matthijs is naast praktiserend huisarts werkzaam als docent vanaf 2016 en heeft als huisartsopleider vele co’s en aios opgeleid in zijn praktijk in Hoensbroek.

Geplande promoties

Janine Collet, specialist ouderengeneeskunde
"Specific Care on the Interface of Mental health and Nursing home (SpecIMeN)."

Donderdag 19 december 2019 om 16.00 uur
Aula Universiteit Maastricht.

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.