Actueel

Onder actueel plaatsen we nieuws van onze afdeling.

Op deze pagina:

Nieuws

In de prijzen

Tijdens de NHG-Wetenschapsdag op 21 juni in Nijmegen won Eefje de Bont de NHG Wetenschapsprijs 2019 voor haar onderzoek naar het effect van een voorlichtingsboekje voor ouders van kinderen met koorts. De jury noemde haar onderzoek ‘methodologisch sterk en origineel opgezet’. In Medisch Contact verscheen hierover een artikel.

Door die prijs mag Eefje naar de NAPCRG in Toronto (North American Primary Care Research Group waar ze een award winning plenary mag presenteren.
Maar er was meer. Ook bij de uitreiking van de Telesphorus-prijs voor beste proefschrift stonden twee onderzoekers uit Maastricht in de top 3: wederom Eefje én Robert Willemsen, die cum laude promoveerde op een onderzoek naar pijn op de borst in de eerstelijn. Maar ook hier ging uiteindelijk Eefje er met de prijs vandoor.

We vermelden ook trots de AKO-WESP-studenten Sygriet Rinsma en Kitty de Clercq omdat zij tijdens de Mosa Conference in de prijzen vielen voor respectievelijk beste presentatie (‘Chlamydia diagnostiek in de huisartspraktijk’) en beste poster (‘Registratie van antibiotica allergieën’).

Marion van Lierop wordt coördinator Master Geneeskunde Maastricht

De huidige coördinator coschap Huisartsgeneeskunde Marion van Lierop wordt per 1 september 2019 coördinator van de totale Master Geneeskunde in Maastricht. Heel bijzonder dat deze rol vervuld gaat worden door een huisarts; voor zover wij weten is dat een landelijke primeur. In 2012 werd Marion coördinator van het coschap Huisartsgeneeskunde. Ze heeft de hernieuwing van het coschap, momenteel in combinatie met Sociale Geneeskunde, mede ontwikkeld waarbij docentprofessionalisering veel aandacht heeft gekregen. Nu dit coschap staat als een huis, is ze toe aan deze volgende uitdaging. Marion wordt voor het coschap opgevolgd door huisartsen Nora Paulke en Jelle Stoffers.

CaRe award voor Eefje de Bont

Huisartsonderzoeker Eefje de Bont heeft de CaRe Award 2019 gewonnen. Haar proefschrift ‘Childhood Fever in out-of-hours general practice’ was het beste proefschrift van alle 318 CaRe promoties in 2018. Ze kreeg de prijs uitgereikt tijdens de landelijke Care dagen op 8 en 9 mei in Eindhoven.

Hoofd huisartsopleiding Maastricht

Matthijs Limpens zal in oktober 2019 dr. Bas Maiburg zal opvolgen als hoofd van de huisartsopleiding Maastricht. Matthijs is naast praktiserend huisarts werkzaam als docent vanaf 2016 en heeft als huisartsopleider vele co’s en aios opgeleid in zijn praktijk in Hoensbroek.

Geplande promoties

Wilma Savelberg

6 juni 2019 om 16.00 uur

"Implementation of shared decision making in breast cancer care: towards placing the next pieces of the puzzle".

Jolanda Friesen

14 juni 2019 om 14.00 uur

" How to move forward with evidence-based practice in nursing: towards a personalised approach in cancer aftercare."

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.