Actueel

Onder actueel plaatsen we nieuws van onze afdeling.

Op deze pagina:

Nieuws

CaRe award voor Eefje de Bont

Huisartsonderzoeker Eefje de Bont heeft de CaRe Award 2019 gewonnen. Haar proefschrift ‘Childhood Fever in out-of-hours general practice’ was het beste proefschrift van alle 318 CaRe promoties in 2018. Ze kreg de prijs uitgereikt tijdens de landelijke Care dagen op 8 en 9 mei in Eindhoven.

Oratie prof. Jochen W.L. Cals

Vrijdag 28 juni 2019 om 16.30 uur zal Jochen Cals, hoogleraar 'Effectieve Diagnostiek in de Huisartsgeneeskunde' en huisarts in Sittard, zijn oratie uitspreken. De titel luidt: 'Komt een test bij de huisarts'.

Beste coschap werkplekbegeleider

Op 28 januari 2019 werden door MSV Pulse de prijzen uitgereikt voor beste clinici van het jaar 2017-2018. Bij het coschap Huisartsgeneeskunde waren genomineerd: Marloes Beljaars-van der Does uit Eindhoven, Joep Lautenschutz uit Maastricht en Jeroen Kuijpers uit Berlicum. Jeroen, vorig jaar tweede, werd dit keer de winnaar met een 9,9 gemiddeld. Hij ontving naast een oorkonde ook een zilveren stethoscoopspeldje en een bedrag van €500 van het Annadalfonds, te besteden aan een onderwijsdoel. De praktijk gaat hiermee een dermatoscoop voor de co's aanschaffen.

Hoofd huisartsopleiding Maastricht

Tijdens de nieuwjaarslunch op 10 januari 2019 heeft vakgroepvoorzitter prof.dr. Jean Muris aangekondigd dat Matthijs Limpens vanaf oktober van 2019 dr. Bas Maiburg zal opvolgen als hoofd van de huisartsopleiding Maastricht. Matthijs is naast praktiserend huisarts werkzaam als docent vanaf 2016 en heeft als huisartsopleider vele co’s en aios opgeleid in zijn praktijk in Hoensbroek.

Opleiding tot specialist ouderengeneeskunde ook in Maastricht

Het Radboudumc en de Universiteit Maastricht gaan samen een opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Maastricht aanbieden. Nederland kent een groot tekort aan specialisten ouderengeneeskunde. Daarom wordt het aantal opleidingsplaatsen fors uitgebreid. Vanaf september 2019 kunnen artsen starten met de opleiding specialist ouderengeneeskunde aan de Universiteit Maastricht (UM). De uitbreiding van dit opleidingsaanbod verbreedt en versterkt bovendien het aanbod van medische vervolgopleidingen binnen het MUMC+.
Lees hier het persbericht.


Jochen Cals benoemd tot hoogleraar
Op 6 juni is huisartsonderzoeker Jochen Cals (1980) benoemd tot hoogleraar 'Effectieve Diagnostiek in de Huisartsgeneeskunde'. Cals promoveerde in 2009 cum laude op onderzoek naar infectieziekten en het gebruik van de CRP-sneltest. Hij is en blijft huisarts in Sittard, de bakermat voor zijn Bruikbare Wetenschap. De oratie staat gepland op 28 juni 2019.

Geplande promoties

Kirsten Peetoom

26 april 2019 om 14.00 uur

"Fever management in children under 4 years in childcare centers and well-child clinics."


Wilma Savelberg

6 juni 2019 om 16.00 uur

"Implementation of shared decision making in breast cancer care: towards placing the next pieces of the puzzle".

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.