Actueel

Onder actueel plaatsen we nieuws van onze afdeling.

Op deze pagina:

Nieuws

CAPHRI prijs Karin van Leersum

Promovendus Karin van Leersum, van Huisartsgeneeskunde, ging na de CAPHRI Research Day van 6 november met bloemen en een bronzen penning naar huis. Het publiek beloonde haar voor haar poster ‘What matters to me: Developing and improving a web-based tool for clients in long-term care’ met de derde prijs. Van de jury ontving ze de eerste prijs voor haar poster én de pitch. In totaal waren er 66 abstracts ingediend, waarvan er 36 geselecteerd werden voor de postersessie. Hieruit werden 12 promovendi gekozen om te mogen pitchen.

Marjan van den Akker benoemd tot hoogleraar
Epidemioloog Marjan van den Akker (1969) van de vakgroep Huisartsgeneeskunde Maastricht vertrekt naar het Institut für Allgemeinmedizin aan de Goethe-Universität in Frankfurt am Main. Zij wordt daar vanaf 2019 hoogleraar met als leerstoel “Multimedikation und Versorgungsforschung”. Marjan blijft nog bij de Maastrichtse vakgroep betrokken bij lopende promotietrajecten.

Jochen Cals benoemd tot hoogleraar
Op 6 juni is huisartsonderzoeker Jochen Cals (1980) benoemd tot hoogleraar 'Effectieve Diagnostiek in de Huisartsgeneeskunde'. Cals promoveerde in 2009 cum laude op onderzoek naar infectieziekten en het gebruik van de CRP-sneltest. Hij is en blijft huisarts in Sittard, de bakermat voor zijn Bruikbare Wetenschap. De oratie staat gepland op 28 juni 2019.

Lancet publicatie CATCH project
De resultaten van de CATCH studie zijn gepubliceerd in The Lancet Public Health. Het onderzoeksproject (onder leiding van prof. Onno van Schayck) wordt uitgevoerd door promovendus Floor van den Brand.
Centraal staat de vraag of een beloning helpt om te stoppen met roken. Het gaat specifiek om een aanpak via bedrijven dat trainingen aanbiedt op de wervloer incombinatie met een financiële vergoeding. De publicatie kreeg veel aandacht van de de media.

Geplande promoties

16 november 2018 om 14.00 uur: Eefje de Bont
'Childhood fever in out-of-hours general practice'

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.