Downtown Eindhoven

Of je nu op zoek bent naar high fashion, Dutch design, lokale marktjes of vintage stores, Eindhoven is dé winkelstad van Zuid-Nederland.

Downtown Eindhoven

Winkelfans kunnen hun hart ophalen in downtown Eindhoven. Vanaf de prachtige Catharinakerk tot aan de indrukwekkende Piazza op het 18 Septemberplein kom je zowel grote winkelketens als kleine boetiekjes tegen.
Bij 'DOWN TOWN gourmet market' komen verschillende keukens samen. De ruimte is ruim en toch intiem. Iedereen is welkom bij DOWN TOWN gourmet market: professionals, enthousiaste koks, studenten, expats, gezinnen, enz.

  • De binnenstad van Eindhoven is een echte proeftuin. Veel grote en kleine ketens testen hun restaurants en winkels uit in Eindhoven. 
  • Café The Little One Bar is een van de kleinste cafés van Nederland en is gevestigd in een oud armenhuisje.
  • De Catharinakerk heeft een wel heel bijzondere (in) kijk op de geschiedenis. 's Avonds gaan de lampen aan in de Archeofagen en kun je letterlijk de restanten van de geschiedenis aanschouwen. 
  • Het dak van het station in Eindhoven is gemaakt van oude baileybruggen die in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. 
  • Stratumseind is de langste uitgaansstraat van Nederland, met cafés waar je ook overdag op steeds meer plekken terecht kunt zoals in de prachtig opgeknapte Oude Rechtbank. Op het binnenplein van deze populaire locatie wachtten de aangeklaagden vroeger op hun oordeel.

Klik hier voor meer informatie.