Ontmoet Ramon

Ramon

Naast mijn werk als huisarts ben ik ook gepromoveerd, werk ik als huisartsopleider en ben ik veel bezig met innovatie in de zorg. Voor huisartsen met bijkomende ambities is er heel veel mogelijk.

Wie ben ik?

Naast praktijkhoudend huisarts ben ik ook kaderhuisarts bewegingsapparaat, huisartsopleider, gepromoveerd en ben ik veel bezig met innovatie in de zorg. Als huisarts neem ik deel aan het registratienetwerk RNFM (Research Network Family Medicine). Voor huisartsen met bijkomende ambities is er heel veel mogelijk. Als kaderhuisarts werk in anderhalvelijnscentra, werkplaatsen die ik zelf heb opgestart. Mijn wetenschappelijk onderzoek richt zich op deze innovaties. Als docent geef ik onder andere onderwijs aan geneeskundestudenten over het bewegingsapparaat. Ook verzorg ik een musculoskeletale echografie opleiding voor (kader)huisartsen. Op deze manier verbind ik al mijn werkzaamheden als huisarts, innovator, onderzoeker en docent.

Door de expertise die ik heb opgebouwd, werk ik zowel regionaal als landelijk samen met bijvoorbeeld de huisartsorganisaties Meditta en Huisartsen OZL, Medisch Coördinatie Centrum Omnes en het NHG. Door al deze activiteiten ontmoet ik inspirerende collega’s, waar ik energie uit haal. Kortom, een dynamisch leven met diverse uitdagingen. Naast mijn werk vind ik ontspanning in zelf sporten. Mijn grote passie zijn balsporten, maar door diverse blessures, hoe kan het ook anders, ben ik een enthousiaste wielrenner geworden. Mijn absolute hoogtepunt was een deelname aan Alpe d’HuZes.

maastricht klein

Hoe ervaar ik Huisartsgeneeskunde Maastricht?

Werken bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde Universiteit Maastricht biedt diverse uitdagende mogelijkheden. Naast het werken in een dynamische omgeving met leuke en interessante collega’s, is er alle ruimte om je bezig te houden met onderwijs, onderzoek en innovatie in de zorg. Dit werk geeft zowel verbreding als verdieping aan mijn werk als huisarts. De keerzijde is dat je niet voltijds als huisarts werkt en je de continuïteit van de patiëntenzorg in je huisartspraktijk goed moet regelen. Een voorwaarde hiervoor is een goede wederzijdse relatie met je collega huisartsen.

Wat kan je me zoal vragen?

  • Hoe is het om huisarts te zijn?
  • Hoe is het om bij de vakgroep te werken?
  • Hoe combineer ik mijn werk als huisarts met andere taken?
  • Hoe is het om als kaderhuisarts te werken?
  • Hoe is het om als huisartsopleider te werken?
  • Hoe is het om te registreren voor het RNFM Maastricht?

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden om je te ontwikkelen als 'academisch' huisarts? Informeer gerust.

Privacyverklaring

Jean Muris

Vakgroepvoorzitter

Ruud

Ik combineer de opleiding huisarts met onderzoek en ga vanuit Maastricht verhuizen naar Eindhoven. Benieuwd naar mijn ervaringen en uitdagingen?

Ik combineer de opleiding huisarts met onderzoek en ik ben pas vanuit Maastricht naar Eindhoven verhuisd. Benieuwd naar mijn ervaringen en uitdagingen?

Lees meer

Kirstin

Made in Maastricht. Het werken als huisarts, gecombineerd met onderwijs geven en bestuurlijk actief zijn, is voor mij een ideale combinatie. Onderwijs is een verrijking van mijn vak als huisarts!

Ik ben huisarts, geef les aan de universiteit, ben voorzitter van de waarnemersvereniging en heb ook nog een gezin met twee kinderen. Uitdagend, maar het geeft veel voldoening.

Lees meer
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.