Ontmoet Noortje

Noortje

Vanaf mijn derde jaar Geneeskunde in Maastricht, wist ik dat ik ouderengeneeskunde wilde doen. Ik ben in 2016 gestart met de specialisatie in Nijmegen, maar vanaf september 2019 kan dat ook in Maastricht.

Wie ben ik?

Ik ben Noortje Ficken, 28 jaar en derdejaars AIOS-ouderengeneeskunde. Na vijf jaar havo en twee jaar vwo, ging ik geneeskunde studeren in Maastricht. Vanaf het derde jaar wist ik dat ik ouderengeneeskunde wilde doen; hierop heb ik mijn keuzecoschappen, WESP en GEZP op ingericht.

Voorafgaand aan mijn afstuderen in 2016 heb ik bij de VOSON (Nijmegen) gesolliciteerd om in opleiding te komen. De opleiding kon toen nog niet in Maastricht gevolgd worden. Nadat ik werd aangenomen, mocht ik met mijn eerste opleidingsjaar beginnen bij Cicero zorggroep. Mijn hobby’s zijn capoeira, hardlopen, wandelen en lezen.

OG-inline.png

Over de opleiding

Ouderengeneeskunde is een veelzijdig en uitdagend vak waarin je als arts geconfronteerd kan worden met complexe vraagstukken. Het betreft chronische zorg en acute zorg, intramuraal (psychogeriatrie, somatiek, revalidatie en palliatief) en de eerstelijn. Je werkt vaak samen met veel spelers en richt je met name op het bevorderen en behouden van kwaliteit van leven.

Wat vind ik van Maastricht en Limburg

Ik ben geboren en getogen in Limburg. De regio waar ik mij het meest thuis voel, waar ik dezelfde taal spreek en de mores ken. Ook ik zie de populatie vergrijzen en de zorgvraag toenemen. De mensen worden ouder, wonen langer thuis en een deel van de jongeren trekt weg uit de regio waardoor mantelzorg niet altijd haalbaar is. We zien ook dat de werkdruk van huisartsen toeneemt. Mede daarom verplaatsen steeds meer specialisten ouderengeneeskunde zich richting eerstelijn.

Contact

Voor alle vragen rondom of over de opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht: neem gerust contact op.

Privacyverklaring

Mariëlle van der Velden-Daamen

Coördinator opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht

Kirstin

Made in Maastricht. Het werken als huisarts, gecombineerd met onderwijs geven en bestuurlijk actief zijn, is voor mij een ideale combinatie. Onderwijs is een verrijking van mijn vak als huisarts!

Ik ben huisarts, geef les aan de universiteit, ben voorzitter van de waarnemersvereniging en heb ook nog een gezin met twee kinderen. Uitdagend, maar het geeft veel voldoening.

Lees meer

Ruud

Ik combineer de opleiding huisarts met onderzoek en ga vanuit Maastricht verhuizen naar Eindhoven. Benieuwd naar mijn ervaringen en uitdagingen?

Ik combineer de opleiding huisarts met onderzoek en ik ben pas vanuit Maastricht naar Eindhoven verhuisd. Benieuwd naar mijn ervaringen en uitdagingen?

Lees meer
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.