Ontmoet Kirstin

Kirstin

Made in Maastricht. Het werken als huisarts, gecombineerd met onderwijs geven en bestuurlijk actief zijn, is voor mij een ideale combinatie. Onderwijs is een verrijking van mijn vak als huisarts!

Wie ben ik?

Ik ben huisarts in een gezondheidscentrum in Maastricht. Daarnaast ben ik docent, zowel in de praktijk als werkplekbegeleider als op de universiteit als facultair begeleider van coassistenten en onderwijsontwikkelaar in de masterfase voor het coschap Huisartsgeneeskunde. Ook ben ik voorzitter van de Limburgse commissie voor waarnemers en huisartsen in dienst (WAGRO).

Ik ben getrouwd en moeder van een zoontje en dochtertje. In mijn vrije tijd kan ik heel erg genieten van het gezelschap van lieve vrienden en familie. Kortom, een druk bestaan, wat me heel veel positieve energie oplevert. Het werken als huisarts, gecombineerd met onderwijs geven en bestuurlijk actief zijn, is voor mij een ideale combinatie. Het geeft me de kans, me op veel gebieden te ontwikkelen en hierdoor erg geïnspireerd te raken!

Over docent zijn

De vakgroep Huisartsgeneeskunde Maastricht had jarenlang de slogan: ‘Join the family’. Dit beschrijft nog steeds voor mij, het prettige gevoel wat je krijgt wanneer je deel uitmaakt van de vakgroep, of dit nou is als AIOS of als collega.

Door het onderwijs geven en het begeleiden van coassistenten, krijg ik de kans om me op een andere, meer wetenschappelijke manier te ontwikkelen als huisarts. Ik vind het een ware verrijking van m’n vak!

kirstin-klein.jpg
maastricht-klein.jpg

Maastricht volgens Kirstin

Ik vind Maastricht een heerlijke, gezellig, mooie en steeds verrassende stad. Ik heb altijd met heel veel plezier gewoond, gestudeerd en gewerkt in deze mooie stad. De combinatie van de kleinschaligheid, gemoedelijke sfeer, de vele mooie plekjes, het leuke stadscentrum en de diverse fantastische horecagelegenheden, geven mij altijd het gevoel dat ik thuis ben.

Tops & Tips

  • Veel werkgelegenheid voor (waarnemend) huisartsen.
  • Mooie woonruimte voor een lage prijs vergeleken met de randstad.
  • Veel mooie plekjes die België en Duitsland te bieden hebben op een zeer korte afstand.
  • Maastricht heeft de kenmerken van een grote stad, maar voelt ook als een klein, gemoedelijk dorp!
  • Verre reisafstand naar de randstad.
  • In de hele limburgse provincie wordt door velen het Limburgs dialect gesproken, ook werkgerelateerd. Als je je dit niet eigen bent, kan het soms niet prettig zijn.

Vragen over docentschap in Maastricht?

Heeft u ook interesse om docent te worden voor de opleiding Geneeskunde in Maastricht? Neem gerust contact met ons op.

Privacyverklaring

Laury de Jonge

Sectorhoofd onderwijs basiscurriculum

Noortje

Vanaf mijn derde jaar Geneeskunde in Maastricht, wist ik dat ik ouderengeneeskunde wilde doen. Ik ben in 2016 gestart met de specialisatie in Nijmegen, maar vanaf september 2019 kan dat ook in Maastricht.

Vanaf mijn derde jaar Geneeskunde in Maastricht, wist ik dat ik ouderengeneeskunde wilde doen. Ik ben in 2016 gestart met de specialisatie in Nijmegen, maar vanaf september 2019 kan dat ook in Maastricht.

Lees meer

Ruud

Ik combineer de opleiding huisarts met onderzoek en ga vanuit Maastricht verhuizen naar Eindhoven. Benieuwd naar mijn ervaringen en uitdagingen?

Ik combineer de opleiding huisarts met onderzoek en ik ben pas vanuit Maastricht naar Eindhoven verhuisd. Benieuwd naar mijn ervaringen en uitdagingen?

Lees meer
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.