Ontmoet Katerina

Katerina

Mijn interesse voor de ouderengeneeskunde, heb ik in mijn vierde jaar Geneeskunde in Maastricht ontdekt. In september 2020 ben ik met de specialisatie gestart, als deel van de allereerste AIOS-groep in Universiteit Maastricht.

Wie ben ik?

Ik ben Katerina Skarlatou, 24 jaar en eerstejaars AIOS-ouderengeneeskunde. Geboren en opgegroeid in Griekenland, ben ik op 10-jarige leeftijd met mijn familie naar Nederland verhuisd. Al op jonge leeftijd wilde ik dokter worden. In 2013 ben ik met de opleiding Geneeskunde aan Universiteit Maastricht gestart.

Mijn interesse voor de ouderengeneeskunde heb ik in het derde jaar ontdekt, tijdens een keuzecoschap in het verpleeghuis. Hierdoor heb ik zowel mijn GEZP- als WESP-stages bewust in de ouderenzorg gevolgd. Na mijn afstuderen, heb ik als basisarts ervaring opgedaan bij de Geriatrische Revalidatie van Zuyderland Zorgcentra. In maart 2020 heb ik bij SOON gesolliciteerd voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en ben aangenomen door het opleidingsinstituut Ouderengeneeskunde Maastricht.

De specialist ouderengeneeskunde is een generalist met medische expertise in de zorg van chronisch zieke patiënten met als kerndoel de kwaliteit van leven bevorderen.

Hartendorf 3.jpg

Wat verwacht je van de opleiding?

De generalistische en multidisciplinaire manier van werken in de ouderengeneeskunde, waarbij naast het medisch stuk ook voldoende tijd aan maatschappelijke, functionele en psychische aspecten wordt besteed, trok meteen mijn interesse en aandacht. Het betreft een uitdagend en zeer gevarieerd vak, diepgaande patiëntencontacten en nauwe samenwerking met verschillende disciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, psychologie en geestelijke verzorging. Je komt in aanraking met vele uitdagende facetten: curatieve behandeling, psychosociale problematiek, chronische, acute en palliatieve zorg.

Waarom Maastricht/Limburg en hoe beleef je de UM/deze regio?

Ik woon al meer dan 13 jaar in Maastricht en voel mij in deze stad het meest thuis. In het hart van Europa, kenmerkt Universiteit Maastricht zich door een fantastische internationale sfeer en een continu enthousiasme om te blijven groeien en ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om als AIOS hier weer onderdeel van uit te maken.

In Limburg is er een duidelijke vergrijzing van de populatie. De zorgvraag voor ouderen neemt alleen maar verder toe, als ook de behoefte om zo lang en zo veel mogelijk thuis te blijven wonen. Daarom zijn steeds meer specialisten ouderengeneeskunde in de regio nodig, om adequate en persoonsgerichte zorg aan ouderen te kunnen bieden.

Contact

Voor alle vragen rondom of over de opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht: neem gerust contact op.

Privacyverklaring

Mariëlle van der Velden-Daamen

Hoofd opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht

Lily-Ann

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In het laatste jaar van mijn master heb ik al meerdere stages in Brabant en Limburg kunnen organiseren en ik ben toen naar Eindhoven verhuisd.

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In het laatste jaar van mijn master heb ik al meerdere stages in Brabant en Limburg kunnen organiseren en ik ben toen naar Eindhoven verhuisd.

Lees meer

Jeroen

Made in Maastricht: ik ben huisarts en Justitieel Geneeskundige ('gevangenisarts'), ik hou van onderwijs geven aan studenten en aios maar ben zelf ook lifelong learning en volg op dit moment een nieuwe NHG Kaderopleiding, over diabetes!

Made in Maastricht, ik ben huisarts en Justitieel Geneeskundige ("gevangenisarts"), hou van onderwijs geven aan de toekomst van ons vak!

Lees meer
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.