24 november 2018

KNMG Benefietevenement 'Iedereen kan sporten'

Op zaterdag 24 november is het jaarlijkse KNMG-Limburg benefiet evenement. Als maatschappelijk betrokken artsen zetten wij ons graag in voor een goed doel uit de regio. Dit jaar hebben wij gekozen voor de stichting ‘Iedereen kan Sporten Limburg’. Deze stichting werkt aan een dekkende infrastructuur –vanaf 2019 in heel Limburg- voor sporters met een beperking: zo wordt het mogelijk voor iedereen met een beperking om actief deel te nemen aan vele soorten sportactiviteiten.

Een inspirerend voorbeeld van hoe sporten hoop kan geven, is het verhaal van Noah Mbuyamba. Deze geneeskundestudent en getalenteerd voetballer uit Maastricht verloor in 2017 zijn been door een noodlottig ongeval. Nu traint hij intensief met een blade om de beste tijd te rennen op de 100 meter tijdens het NK voor minder-validen. ‘Sport redt levens’, stelt Noah. Wij zijn benieuwd naar zijn bijzondere verhaal.

Aansluitend de film ‘I, Tonya’: een rauwe, ijzersterke en komische biografie over een bijzondere atlete: Tonya Harding. Margot Robbie vertolkt de hoofdrol in deze film over de eerste kunstschaatster die een triple axel uitvoerde. Na de Olympische Spelen in 1994 kwam Tonya in opspraak door de gewelddadige aanval op haar rivale. Tonya houdt vol dat zij niet medeplichtig was. In de film komen vele perspectieven aan bod, zodat de kijker zelf een oordeel kan vellen. Klik hier voor de trailer.

Wij kijken uit naar een gezellige en inspirerende filmmiddag, bent u er ook bij?

Praktische Informatie:

Datum: Zaterdag 24 november 2018
Tijd: 14.30-18.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Locatie: Lumière Cinema, Bassin 88, Maastricht

Kosten: €10,- contant te voldoen, volledig ten gunste van het goede doel
KNMG-Limburg verzorgt de ontvangst met vlaai en een borrel na afloop.

Voor wie: KNMG-leden, introducees en andere geïnteresseerden
Aanmelden vooraf noodzakelijk: info@knmglimburg.nl

Extra informatie

Begindatum en tijd
24 november 2018 om 14:00 uur
Einddatum en tijd
24 november 2018 om 18:00 uur
Locatie
Lumière
Entree
€10 contant betalen bij binnenkomst; aanmelden via info@knmglimburg.nl
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.