30 september - 30 december 2018

Historische rondleiding Abdij Rolduc

Beleef het verleden!
Abdij Rolduc organiseert  (bijna) elke zondagochtend (10:30 uur) – en tijdens de schoolvakanties ook vaak op woensdagmiddag (16:00 uur) een rondleiding door het ruim 900 jaar oude kloostercomplex. U bezichtigt de Abdijkerk, de Crypte, de Rococobibliotheek en de Bisschopszaal.

Wilt u meer weten over de stichter Ailbertus en de Augustijner Koorheren? Wat deden de eerste Hertogen van Limburg op Rolduc? Waar werd de eerste steenkool ontgonnen? Laat u aan de hand van een gids meenemen in het imposante verleden en kom op plekken waar normaal geen toegang tot is. Neem dan deel aan de rondleiding die circa 1,5 uur duurt.

Een gids laat u de belangrijkste plekken van het abdijcomplex zien. Ter afsluiting geniet u met een kopje koffie of thee en een stuk Limburgse vlaai even na van al dit moois. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 dag van te voren via de receptie (045-5466888 of receptie@rolduc.com).

Extra informatie

Begindatum en tijd
30 september 2018 om 10:27 uur
Einddatum en tijd
30 december 2018 om 10:27 uur
Locatie
Abdij Rolduc
Entree
Prijs: € 9,50 per persoon inclusief een kop koffie met Limburgse vlaai. Prijs groepsrondleidingen (NL/DU/ENG): € 70,- (tot maximaal 25 personen), deze zijn op elk gewenst moment te reserveren, op basis van beschikbaarheid ruimtes en gidsen.
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.