4 oktober 2018

“Forward to the past?”

Antibiotica resistentie (AMR) heeft de vormen van een wereldwijde crisis aangenomen. Bij de aanpak wordt gefocust op: Surveillance en “early warning” , Verstandig omgaan met de beschikbare antibiotica (antibiotic stewardship), Het gebruiken van beschikbare antibiotica (en alternatieven voor antibiotica) en Het ontwikkelen van nieuwe antibiotica.

Op deze avond zal ingegaan worden op het gebruik van oude antibiotica en op reeds beschikbare alternatieven voor antibiotica, vandaar: “forward to the past” Tijdens dit symposium zal worden gesproken over de mogelijkheden en beperkingen van middelen zoals colistine en fosfomycine. Daarna zal de ervaring met bacteriofagen (bacterievirussen) vanuit het Brussels Brandwonden Centrum worden belicht: Wat is de effectiviteit van deze “oude behandelmethode” ? Speelt resistentie een rol? Hoe staat het met de beschikbaarheid?

Tenslotte zal de rol van de microbiotica in sepsis en de toepassing van microbiota voor de behandeling van pneumo sepsis worden toegelicht.

Extra informatie

Begindatum en tijd
4 oktober 2018 om 17:45 uur
Einddatum en tijd
4 oktober 2018 om 21:00 uur
Locatie
Van der Valk Maastricht
Entree
€65 (gereduceerd tarief voor aios €45 en studenten €10)
Meer informatie
http://www.minc.eu
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.