Waarom Maastricht?

Het Maastrichts curriculum staat voor veel aandacht voor individuele leerwensen en begeleiding en onderwijs dicht op de huisartspraktijk en de actualiteit. Vanuit individuele leerwensen van aios is er ruimte voor diversiteit en innovaties. We geloven niet in een vaststaand curriculum als keurslijf. Ook de aios in Eindhoven kiezen voor een 'Maastrichts curriculum'.

Wil je meer weten?
Kom dan vrijblijvend naar een open informatiebijeenkomst die we in januari en juni organiseren op onze opleidingslocatie STRIJP-Z Eindhoven of bij UM sportscafé Time Out in Maastricht.
Wil je actief geïnformeerd worden wanneer dat is? Stuur dan een mail naar Marleen van den Boogaart.

Op 24 mei waren we aanwezig bij de carrièremiddag van PULSE met een stand op de infomarkt en we organiseren een workshop over huisartsgeneeskunde waarbij verschillende huisartsen laten zien wat ze doen.

Verder organiseren we i.s.m. huisartsopleiding Nederland meeloopdagen voor basisartsen. Je kunt dan een dagje meelopen en proeven aan de huisartsenpraktijk met een van onze aios.
Vrijblijvend even binnenlopen op kamer A.0022, Peter Debyeplein 1, kan natuurlijk ook.

Waarom deze aios voor Maastricht kozen:

"Na mijn basisopleiding in Nijmegen ben ik teruggekeerd naar mijn ‘roots’ in Maastricht. De opleiding is persoonlijk, kleinschalig en gericht op je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je hebt als aios de mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het curriculum waardoor het onderwijs goed aansluit op de wensen van de aios. Door de verschillende praktijken en regio’s is er in Zuid-Limburg voor elk wat wils."
Anneke Tijhuis (eerstejaars jaars aios), locatie Maastricht

"Ik heb om geografische redenen voor Eindhoven gekozen. 'Maastricht' sloot het best aan op mijn wensen door de kleinschaligheid en de informele sfeer. De lijntjes zijn kort: je kan heel makkelijk iemand mailen, bellen, of er even binnenlopen. Op de terugkomdagen is onze input heel belangrijk; onderwerpen die door de groep worden aangedragen, worden door de aios zelf uitgewerkt in een presentatie. Uiteraard zijn er voor de grote lijnen docenten of specialisten beschikbaar, maar de nuances bepaal je echt zélf. Dat houdt het onderwijs boeiend, want als er binnen een groep toevallig al voorkennis is over een bepaald onderwerp, hoef je daar niet te lang bij stil te blijven staan."
Thomas Meurs (derdejaars aios), Maastrichtste onderwijslokatie in Eindhoven

"Een stem in je huisartskoppeling om mee te beslissen over wie je opleider wordt en in welke praktijk(vorm) je komt. Dat is uniek. Na een werkdag met collega’s en/of vrienden in de binnenstad van het bourgondische leven te genieten. Of de sportieve kant ontdekken door al manoeuvrerend door het (heuvel)land al je energie in wielrennen (je wilt echt nooit meer ergens anders fietsen), hardlopen, roeien of wat dan ook te stoppen!"
Daan Bos (derdejaars aios), locatie Maastricht