Basisarts

Om huisarts te worden dien je minimaal basisarts te zijn. Een deel van de nieuwe aios is relatief jong en onervaren, terwijl anderen al wat meer ervaring na hun afstuderen hebben opgedaan. Dat kan via werk zijn of omdat je eerst een andere specialisatie (ten dele of met goed gevolgd) hebt gedaan. Het kan allemaal. De Maastrichtse opleiding kan de opleiding zodanig inrichten, dat deze zo goed mogelijk aansluit op jouw instroomniveau.

Relevante voorervaring kan leiden tot vrijstelling van opleidingsonderdelen. De vrijstellingsregeling geeft hierover informatie. Ben jij een arts die zich oriënteert en specifieke vragen heeft, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.

Wil jij een veelzijdig, medisch specialist worden in de eerste lijn mèt voldoende verdiepingsmogelijkheden? Kijk dan op huisarts worden.
Artsen die overwegen de opleiding tot huisarts te combineren met huisartsgeneeskundig relevant wetenschappelijk onderzoek: kijk dan bij aiotho (arts in opleiding tot huisartsonderzoeker).

Meeloopdagen
Periodiek worden er meeloopdagen georganiseerd voor Anios en Basisartsen. Dit wordt gedaan omdat er helaas geen anios-plekken zijn in de huisartsgeneeskunde. Een meeloopdag is dus een unieke mogelijkheid om kennis over de huisartspraktijk op te frissen, een goed beeld te krijgen van het vak en de werkplek. Wellicht dat je daarna besluit om te gaan solliciteren voor de opleiding.
Heb je interesse in een meeloopdag, neem dan contact op via het mailadres van de huisartsopleiding.