Cursusaanbod

De vakgroep Huisartsgeneeskunde Maastricht biedt twee Kaderopleidingen aan. Daarnaast verzorgen wij het liefst meerdaagse cursussen gericht op verdieping en bekwaming zoals vroeger de Summercourses. De laatste tijd is het animo voor meerdaags scholen bij huisartsen afgenomen. Dat wil niet zeggen dat wij niet op aanvraag scholing willen verzorgen, of beschikbare docenten hebben. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op.

Verder hebben we een geaccrediteerd aanbod voor onze opleiders, zowel binnen het basiscurriculum als de Huisartsopleiding.
Incidenteel werken docenten van ons mee aan scholingen elders, deze zijn te vinden in de reguliere nascholingsagenda's.
Onderzoekers en post-docs organiseren soms ook nascholingen die te maken hebben met hun project. Zij roepen meestal actief op om deel te nemen.

Specialisten uit het MUMC+ organiseren ook geregeld scholing voor huisartsen (cluster ABC1) waarbij één van onze docenten betrokken zijn. Veelal worden die cursussen ook geaccrediteerd via onze Beperkte Instellings Accreditatie (BIA). We zijn ook betrokken bij de scholingen van het Maastricht Infectieziekten Centrum (MINC).