Solliciteren

Voor de start op 1 maart 2019 kun je solliciteren van 1 juni 2018 tot en met 31 juli 2018.

De centrale aanmelding verloopt online via Huisartsopleiding Nederland. De sollicitatieprocedure bestaat uit de selectie en de landelijke plaatsing. Na de briefselectie word je via Huisartsopleiding Nederland afgewezen of uitgenodigd voor het vervolg van de selectie.
Mocht je bij onze opleiding de selectieprocedure mogen vervolgen dan ontvang je een uitnodiging voor de LHK toets (1 oktober 2018) en twee interviews in oktober 2018.
Maastricht heeft jaarlijks twee startmomenten (maart en september) en twee opleidingslocaties (Maastricht en Eindhoven). De stageplaatsen bevinden zich in Limburg en Brabant. 
In maart 2019 zijn er naar verwachting 26 plaatsen in Maastricht en 26 plaatsen in Eindhoven beschikbaar.

Veelgehoorde, hardnekkige misverstanden

1. Je moet ‘voorervaring’ hebben opgedaan in de kliniek of op een andere manier.
Voorervaring is niet vereist. Binnen de opleiding komen alle aspecten die een huisarts moet weten en kunnen aan de orde en daar hoort ook een klinische stage met onderwijs op maat bij.
2. Je mag maar 2 keer solliciteren.
Je mag oneindig vaak solliciteren, tenzij je geschikt bent bevonden. Meer info
3. Je moet flink studeren voor de toelatings-kennistoets.
Een arts die recent is afgestudeerd en/of het vak goed heeft bijgehouden kan de toets doorgaans maken zonder extra te moeten studeren.

Planning

Mocht je geschikt bevonden en geplaatst worden in Maastricht, houd dan rekening met de kennismakingsgesprekken met opleiders op 8 juni 2018 in Maastricht of Eindhoven voor de aios die in september 2018 starten. Voor de aios die in maart 2019 starten is deze bijeenkomst 14 december 2018.
Na die gesprekken bezoek je de opleidingspraktijken van jouw keuze. Zie ook regels en procedures.

Bij de start van de opleiding moet je in het bezit te zijn van het diploma basisarts, de BIG-registratie als arts en het rijbewijs.
Aanmelden kan dus als je nog studeert en zéker weet dat je 8 weken voor de start het erkende diploma tot basisarts in bezit hebt (zodat je tijdig je BIG-registratie kunt regelen).
Een geldig rijbewijs dient uiterlijk 12 weken voor de start van de opleiding in je bezit te zijn.

Mocht je vragen hebben over de inhoud van de opleiding of de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Marleen van den Boogaart, m.vandenboogaart@maastrichtuniversity.nl, tel. 043-3882891 of Joost Dormans, joost.dormans@maastrichtuniversity.nl, tel. 043-3882892.