Huisarts worden

Als huisarts ben je een veelzijdig medisch specialist; een spilfunctie in de eerstelijns gezondheidszorg. Dit vraagt om hoge eisen aan vakbekwaamheid en sociale vaardigheden. Daarom is onze missie: het opleiden van medische experts die oog hebben voor mens, maatschappij, ondernemerschap en wetenschap.

Als huisarts in opleiding (AIOS-H) volg je in voltijd een opleiding van drie jaar. De opleiding kan ook in deeltijd worden gevolgd. In het eerste en derde opleidingsjaar loop je als AIOS stage in een huisartsenpraktijk. Hier maak je kennis met verschillende rolmodellen van huisartsen en met verschillende wijzen van praktijkvoeren. In het tweede jaar zijn er stages in de klinieken in de psychische en chronische zorg. In het laatste jaar kun je een keuzetraject volgen, geïntegreerd in de huisartspraktijk. Op deze wijze maak je kennis met het fenomeen differentiatie, waarmee je als toekomstig huisarts veel te maken krijgt.

Naast de stage in de praktijk is er een wekelijkse terugkomdag in Maastricht of Eindhoven. In doorgaans kleine groepen worden ervaringen uitgewisseld, feedback gegeven, aan toetsing gedaan en medisch inhoudelijk onderwijs onderwezen. Aan de hand van speciale thema’s, leer je als AIOS hoe je tijdens jouw latere beroepsuitoefening jouw eigen competenties verder kunt ontwikkelen. Zelfstudie staat centraal in onze opleiding en wordt volop ondersteund en gestimuleerd.

Maastricht is in veel opzichten een goede keuze. Naast de bijzondere omgeving geldt ook dat de kwaliteit van de opleiding zeer hoog is. Dit wordt ook door AIOS aangegeven in het landelijke rapport van het Nivel, ‘De opleiding tot huisarts opnieuw beoordeeld’.

Bovendien is er voldoende werkgelegenheid in de regio, nu en in de toekomst. Ons aanbod van stageplaatsen in Zuid-Oost Brabant en Limburg bestrijken het gebied waar jij waarschijnlijk wilt gaan werken.

Attentie
We organiseren een informatieavond op 27 januari 2016 van 19.00 – 20.30 uur op onze nieuwe onderwijslocatie in Eindhoven.
Loop vrijblijvend binnen en spreek huisartsen en artsen in opleiding over het onderwijs, de stages en het huisartsenvak.